Alle er kreatører i 2023 - Sådan bør brands tænke

13 minute read

Hvorfor skal brands tænke anderledes?

Med snart 20 år på bagen, vinder sociale medier fortsat større indtog i vores personlige og professionelle liv.

Som et led i den udvikling har vi stiftet bekendtskab med det, vi kalder 'kreatør-økonomien'.  Og hvis ikke du er helt med på, hvad det er, så er kreatør-økonomien et udtryk for "decentraliseringen af indholdsproduktion og -distribution".

Alle kan være kreatører. Både individer og virksomheder. Det er nemlig ikke længere en nødvendighed at eje sit eget netværk eller talk-show for at få lov til at tale til sin målgruppe.

Sociale medier har nemlig gjort det ganske gratis for alle at ytre sin mening. Og det har ændret spillereglerne i markedsføring for altid.

Med kreatør-økonomiens nye muligheder i kommunikation og interaktion ser vi også virksomheder, der finder nye måder at bygge deres brand på.

Siden Simon Sinek i 2009 udgav sin bog "Start With Why" (fantastisk bog, hvis ikke du allerede har læst den), har vi talt meget om et formålsdrevet brand - og det er ikke fordi, det er på vej væk - men i dag ser vi en ny måde at arbejde med sit brand på - en måde kreatør-økonomien har gjort mulig.

Nemlig et relationsdrevet-brand.

 

2

 

Det relationsdrevne brand fokuserer mindre på "hvorfor" og mere på "hvem" i kommunikationen. De deler ikke deres budskab "centraliseret", men derimod "decentraliseret" igennem samarbejder og communities. De har mere fokus på at være autentiske end æstetiske og vil hellere være relaterbare end inspirerende.

I artiklen her giver vi dig vores bud på, hvordan du som virksomhed/brand kan drage bedst nytte af kreatør-økonomien ved at tænke som en kreatør - eller snarere et kreatør-brand.

Spørger du os?  Jamen så bør et kreatør-brand besidde minimum 3 karaktertræk for at være succesfulde. De kommer her: 👇🏻

1. Autentiske ☘️ 

Én af de største omdrejningspunkter i kreatør-økonomien er autencitet. Kreatører har igen og igen bevist, at kommerciel succes kan opnåes ved at bygge reelle relationer til deres publikum - og brands kan gøre det samme.

Ved at skabe indhold, der føles autentisk og relaterbart bygger du bro mellem dig selv og dines kunder på en måde, som traditionel markedsføring ikke kan hamle op med.

Det lyder meget nemt, ikke?

Just kidding. Hvis du som brand har forhåbninger om at nå dertil, så er det afgørende, at du er villig til at tage nogle risici. Altså, eksperimentere med nye formater og kanaler.

Du må være villig til at prøve nye ting af og se, hvad der resonerer hos din målgruppe. Og dét kræver et skift fra den traditionelle envejskommunikation til en nysgerrig, interaktiv og engagerende tilgang.

 

2. Community-drevede 👥 

Et andet afgørende aspekt, du som brand skal mestre for at “vinde” i kreatør-økonomien, er dit community.

Kreatører bygger hele deres forretning/tilstedeværelse på en yderst loyal fanbase, som føler et stærkt tilhørsforhold til både kreatøren selv og resten af kreatørens community. 

Som brand kan du facilitere det samme ved at lytte til deres ønsker og interagere med dem regelmæssigt (både virtuelt og fysisk). Vær til stede som deres loyale ven.

Ved at fokusere på dit community kan du også drage nytte af brugergenereret indhold (også kendt som UGC). Her viser dine kunder deres oplevelser med dine produkter eller ydelser. Et fantastisk værktøj i markedsføring, der skaber en øget følelse af troværdighed og autencitet.

Ved at opfordre og dele brugergenereret indhold, kan du bygge bro mellem dit brand og dit publikum.

 

3. Villighed til at samarbejde 🤝 

Ud over brugergenereret indhold, kan brands også samarbejde med kreatører om at skabe sponsoreret indhold. Altså content, der indeholder et brands produkt eller ydelser og er skabt af en kreatør mod betaling.

Ved at samarbejde med kreatører kan brands udnytte deres publikum og nå ud til nye potentielle kunder. Det er også det nogle bedre kender som influencer marketing.

Men...

Det er vigtigt at bemærke, at kreatører og deres publikum er ekstremt dygtige til at gennemskue vores motiver. De kan lugte dårlige eller forcerede samarbejder på lang afstand.

Brands bør derfor tilgå samarbejder med kreatører på en måde, der føles ægte og naturlige for begge parter. Det kræver selvfølgelig en dyb forståelse af kreatørens indhold og publikum - men også viljen til at arbejde sammen om at skabe noget helt unikt, som kun kan laves i fællesskab.

 

Konklusion

Kreatør-økonomien har skabt nye muligheder for kreatører. Og ved at have læst med så langt, er det nok blevet klart for dig, at kreatør-økonomien bestemt også er for brands.

Ved at tænke som en kreatør, kan du opbygge autentiske relationer til dine kunder, skabe en følelse af fællesskab og udnytte kraften i brugergenereret indhold og samarbejder med kreatører.

Der er ingen tvivl om, at det er en spændende tid i markedsføring. Og dem, der omfavner kreatør-økonomien, får med garanti succes de næste mange år. 

 

 

 

Takeaways

 

  1. Brands kan vinde stort i kreatør-økonomien ved at adoptere en autentisk og relaterbar tilgang til indhold og markedsføring generelt.

  2. "Plejer" er død og brands er også nødt til at være villige til at eksperimentere og teste nye formater af.

  3. Det er essentielt for kreatører og fremtidens brands at skabe relationer med publikum og bygge community.

  4. Brugergenereret indhold (også kendt som UGC) er en unik og kraftfuld måde for brands at skabe tillid og troværdighed til publikum.

  5. Brands bør vælge samarbejder med kreatører/influencere på en ægte og naturlig måde, hvor synergien er god. Dermed undgår du at blive anset for værende "uægte" eller "forceret" i dine samarbejder.

  6. Det kræver en lang-sigtet tilgang at bygge brand i kreatør-økonomien. En kreatørs publikum værdsætter autencitet og konsistens. Derfor er brands nødt til at være villige til at investere både den nødvendige tid og ressourcerne det kræver at bygge et stærkt image over tid.

  7. Kreatør-økonomien er i konstant udvikling og brands er nødt til at holde sig løbende opdaterede på de seneste trends og platforme. Hvis du vil være relevant og engagerer dit publikum, er det afgørende, at du er villig til at udvikle dig og eksperimenterer med nye formater og kanaler.

 

 

Om forfatteren